76ers-fans worden wild na wat Kelly Oubre deed tegen Clippers

Fans van de Philadelphia 76ers waren verbijsterd nadat Kelly Oubre zondag een stempel drukte op de 121-107 overwinning van het team op de Los Angeles Clippers met een onwerkelijk verdedigend spel.

De 76ers (39-32) namen het op tegen de Clippers (44-26) in een cruciale wegwedstrijd voor hun positie in het klassement van de Eastern Conference. Zonder regerend NBA- MVP Joel Embiid hadden de Sixers iemand nodig die een stap verder kon gaan.

Oubre deed precies dat toen een snelle break voor Los Angeles de voorsprong van Philadelphia halverwege het derde kwartaal dreigde terug te brengen tot vier punten.

De ervaren kleine aanvaller ging tot het uiterste voor een belangrijke stop tegen een van de hoogste vliegers in de competitie.

Kelly Oubre vliegt voor een groot blok op Paul George

Clippers All-Star Paul George zorgde voor een snelle 2-tegen-1 break met nog 4:30 over in het derde kwartaal. George besloot naar boven te gaan voor een tomahawk-dunk, maar Oubre ontmoette hem bij de rand en blokkeerde zijn posterpoging.

De nadrukkelijke afwijzing stuurde George op de grond en zorgde ervoor dat de Crypto.com-arena uitbarstte. De 19.370 aanwezigen lieten een van de grootste reacties van het seizoen horen bij de tegenstander, en Sixers-fans verwonderden zich daarna over het spel op X.

Eén fan, @mccrystal_alex , noemde het blok ‘absoluut belachelijk’.

Andere NBA-enthousiastelingen bestempelden het hoogtepunt als ‘mooi’ en belaagden George omdat hij ‘huilen’ tegen de scheidsrechters omdat hij geen overtreding had begaan tijdens het spel.

Het blok van Oubre gaf de 76ers de boost die ze nodig hadden om hun kleine voorsprong vast te houden. Hoewel hij de rest van de wedstrijd niet scoorde, stimuleerde hij de Sixers om de wedstrijd in het vierde kwart open te breken.

Philadelphia versloeg LA met 33-24 in de laatste 12 minuten van de actie. Ze hebben nu een voorsprong van 0,5 wedstrijden op de Miami Heat als nummer 7 in het Oosten, met iets meer dan drie weken voordat de NBA-play-offs van 2024 beginnen.

Als u op een productlink op deze pagina klikt, verdienen wij mogelijk een kleine partnercommissie.