Gary Lineker doet een enorme Kobbie Mainoo-voorspelling voor de Engelse Euro 2024-campagne

Gary Lineker heeft Manchester United-ster Kobbie Mainoo gesteund om deze zomer voor Engeland te starten tijdens hun Euro 2024-campagne.

Mainoo werd opgeroepen voor de Engelse ploeg voor hun twee internationale vriendschappelijke wedstrijden tegen Brazilië en België.

De 18-jarige ster van Man United heeft de lof gekregen van Lineker, die via sociale media uitte hoe onder de indruk hij was van de tiener na zijn eerste start voor de Three Lions.

“Een geweldige eerste start van Kobbie Mainoo voor Engeland”, schreef Lineker op X (voorheen bekend als Twitter).

“Hij heeft niet alleen zichzelf in de selectie voor het EK gespeeld, maar mogelijk ook in de basisopstelling. Goed gespeeld jongeman.”

De middenvelder heeft een snelle opmars gemaakt bij Man United en speelde dit seizoen veertien wedstrijden in de Premier League voor de ploeg van Erik ten Hag.

Nadat hij zijn eerste start voor Engeland tegen België had gekregen, maakte Mainoo indruk tijdens het 2-2 gelijkspel voordat hij in de 74e minuut werd vervangen door James Maddison van Tottenham .

Een fout van Jordan Pickford bezorgde België in de elfde minuut de leiding, voordat Ivan Toney de thuisploeg via de strafschopstip op gelijke hoogte bracht.

De treffer van Youri Tielemans in de 36e minuut leek België de overwinning te bezorgen, totdat het doelpunt van Jude Bellingham in de 95e minuut de score op 2-2 bracht.

Het resultaat betekent dat Engeland de internationale pauze beëindigt en opeenvolgende nederlagen vermijdt nadat de Three Lions vorige week met 1-0 verloren van Brazilië. Alle ogen zijn nu gericht op het EK 2024 in Duitsland deze zomer.