De blessurecrisis bij Newcastle United laat fans vol ongeloof achter na de epische comeback van West Ham

Fans van Newcastle United hebben via de sociale media hun ongeloof geuit over de blessurecrisis die de club momenteel ervaart na hun 4-3 overwinning tegen West Ham.

De ploeg van Eddie Howe verloor Jamaal Lascelles, Tino Livramento en Miguel Almiron door blessures in hun ongelooflijke overwinning op de Hammers.

De blessure van Almiron zou vooral frustrerend zijn geweest voor de fans nadat hij eerder in de wedstrijd vanaf de bank werd geïntroduceerd.

Ondanks dat ze terugkwamen van een 3-1 achterstand en met 4-3 wonnen, deelden de fans van Newcastle via sociale media hun frustraties over hun verzengende blessurerecord dit seizoen.

“Dit is ongelooflijk wat er met het team gebeurt?!” schreef een fan op X (voorheen bekend als Twitter). “Hoeveel blessures nog? Wat gebeurt hier, toch een groter probleem?

Een ander voegde eraan toe: “Er gebeurt hier iets bizars. Ik heb nog nooit een club meegemaakt die zo geplaagd werd door blessures in één seizoen.”

Een derde fan zei: “Er moet iets aan de hand zijn tijdens de training dat tot al deze spierblessures leidt – de knieblessures zijn anders, maar je moet je afvragen wat er achter de schermen aan de hand is.”

Ongeacht de zich ontwikkelende blessurecrisis in St James’ Park had de Toon Army reden om feest te vieren nadat ze van 3-1 waren teruggekomen en alle drie de punten hadden geclaimd tegen West Ham.

Een Harvey Barnes-raket in de 90e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied maakte de comeback compleet, ondanks een achterstand van twee doelpunten in de laatste 15 minuten.

Door het resultaat staan ​​de Magpies één punt achter op West Ham, met nog een wedstrijd te gaan tegen de club uit Oost-Londen.

Newcastle heeft dit seizoen last gehad van een verlammende reeks blessures, waarbij in december maar liefst twaalf spelers uit het team waren in een schadelijke periode van hun Premier League- seizoen.

Ondanks het resultaat zal Howe genoeg hebben om over na te denken voorafgaand aan hun volgende wedstrijd tegen Everton op dinsdag 2 april. De tweede gele kaart van Anthony Gordon voor het wegtrappen van de bal in blessuretijd zal de problemen voor de Newcastle-baas alleen maar verergeren voorafgaand aan hun botsing met de Toffees.