Jamie Carragher benadrukt dat het Premier League-regime een cruciale rol speelde in de overwinning van Liverpool

Jamie Carragher beweert dat Jürgen Klopp ongeëvenaard is in zijn gebruik van de regel van vijf wisselspelers in de Premier League. Hij gelooft dat dit een cruciale rol heeft gespeeld in de overwinning van Liverpool op Sheffield United, een gevoel dat gedeeld wordt door de voormalige Reds-speler.

Vanaf het seizoen 2022/23 hebben Premier League-teams de toestemming gekregen om tijdens een wedstrijd vijf wissels door te voeren, in tegenstelling tot de vorige limiet van drie. Na de 3-1 overwinning van Liverpool op Sheffield United liet Carragher op sociale media weten dat Klopp’s beheer van de aanvullende wissels ongeëvenaard is.

Op X (voorheen bekend als Twitter) zei hij: “Ook dit seizoen zijn de wisselspelers van Liverpool cruciaal geweest, en Klopp beheerst de vijf-sub-regel beter dan wie dan ook.”

Liverpool kwam in de 17e minuut op voorsprong op Anfield dankzij het doelpunt van Darwin Nunez. De thuisploeg kreeg echter in de 58e minuut te maken met een tegenslag toen de Blades de gelijkmaker scoorden door een eigen doelpunt van Conor Bradley.

Ondanks dat ze onderaan de Premier League stonden, bleek het team een ​​lastige tegenstander te zijn voor de selectie van Klopp. Als gevolg hiervan was de Duitse manager in de tweede helft genoodzaakt om vanaf zijn bank wissels door te voeren.

Klopp, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Liverpool, wisselde vier spelers voordat de gastheren hun voorsprong herwonnen dankzij een indrukwekkend doelpunt van Alexis Mac Allister in de 76e minuut.

Ondanks een late poging van Cody Gakpo behield Liverpool zijn eerste plaats in de competitie met een kopbal in de 90e minuut. Het doelpunt werd mogelijk gemaakt door een briljante pass van mede-invaller Andy Robertson.

Klopp’s gebruik van de Liverpool-wisselspelers was cruciaal voor het veiligstellen van de overwinning, waardoor ze Arsenal konden overtreffen en de eerste plaats konden heroveren.

Op zondag 7 april nemen de Reds het op tegen de bittere rivaal Manchester United, waarbij ze hun voorsprong van twee punten op de Gunners behouden.