Het Virgil van Dijk-incident werd bestempeld als een ‘grap’ nadat de Liverpool-ster aan een rode kaart ontsnapte

De beslissing om Virgil van Dijk geen rode kaart te geven tijdens de 3-1 overwinning van Liverpool op Sheffield United in de Premier League is bekritiseerd door fans van de Blades, die het een ‘grap’ hebben genoemd.

Tijdens een set-piece in de tweede helft van een spannende wedstrijd op Anfield, met een gelijke stand van 1-1 in de 71e minuut, was Van Dijk verwikkeld in een fysiek gevecht met Sheffield United-verdediger Auston Trusty.

Ondanks dat Van Dijk zijn handen naar Trusty’s nek hief en hem tegen de grond duwde terwijl ze worstelden, gaf de scheidsrechter geen fout en werd het incident niet beoordeeld door de VAR.

Ondanks de 3-1 overwinning van Liverpool waren fans van Sheffield United en de tegenstanders van Liverpool er snel bij om via de sociale media het team van Jürgen Klopp te bekritiseren vanwege wat zij zagen als een potentiële rode kaart die tijdens de wedstrijd onopgemerkt bleef.

Na het bekijken van een video van het incident zei een fan op X (voorheen bekend als Twitter): “Dit is meer dan een grap.” Een andere fan voegde eraan toe: “Het is belachelijk hoe Van Dijk hiermee weg blijft komen.”

Een derde persoon wees erop dat Van Dijk een rode kaart en een schorsing van drie wedstrijden had moeten krijgen voor zijn acties waarbij hij Trusty wurgde tijdens de wedstrijd van de avond ervoor.

Supporters van Manchester United benadrukten net zo snel dat hun eigen teamlid, Casemiro, een rode kaart kreeg omdat hij zijn handen om de keel van Will Hughes plaatste in hun vorige 2-1 overwinning tegen Crystal Palace.

Bovendien uitten supporters van Liverpool hun grieven bij de VAR, met het argument dat William Osula een directe rode kaart had moeten krijgen voor zijn tackle op Ibrahima Konate in de 66e minuut.

Ondanks de gelijkmaker op 1-1 bezorgde een krachtig schot van Alexis Mac Allister aan de rand van het strafschopgebied de thuisploeg de leiding in de 76e minuut, gevolgd door een kopbal van Cody Gakpo in de 90e minuut die de overwinning voor Liverpool veiligstelde.

De uitkomst garandeerde dat Liverpool een voorsprong van twee punten op Arsenal behoudt in het Premier League-klassement, met nog maar acht wedstrijden te gaan. Man City strijdt ook om de titel op de derde plaats, slechts drie punten achter de ploeg van Klopp.