MKBHD wint frisbeewereldkampioenschap met winnend doelpunt

MKBHD heeft opmerkelijke successen geboekt door als lid van Team USA het Frisbee Wereldkampioenschap te winnen, waarbij ze onder andere het beslissende doelpunt scoorden en daarmee de gouden medaille binnensleepten.

Hoewel Marques Brownlee vooral bekend staat als het populaire gezicht van een van de grootste techkanalen van YouTube, is hij ook een professionele Ultimate Frisbee-speler die openlijk zijn passie voor de sport deelt. Hij heeft samengewerkt met verschillende YouTubers, waarbij hij zijn liefde voor Ultimate Frisbee liet zien.

Deze expertise kwam onlangs in de schijnwerpers te staan ​​toen Brownlee werd geselecteerd voor Team USA om deel te nemen aan de World Ultimate Championships van 2024 in Australië, waar hij voor hun gemengde team speelde.

Team USA sloot het kampioenschap af met meerdere gouden medailles, waarvan één dankzij Brownlee.

Tijdens het Mixed Division-kampioenschap op 7 september nam Team USA het in de finale op tegen Team Canada , nadat ze hen eerder in het toernooi met 15-6 hadden verslagen.

In de herkansing voor het kampioenschap behaalde Team USA opnieuw een overwinning op Canada. Ze wonnen met 15-8, waarbij Brownlee het laatste doelpunt scoorde en daarmee de gouden medaille won.

Bij Ultimate Frisbee wint een team als het als eerste 15 doelpunten scoort. Brownlee scoorde het beslissende doelpunt toen de wedstrijd bijna 83 minuten had gespeeld.

Tijdens de finale gaf Brownlee ook een assist bij het vijfde doelpunt in de eerste helft, waardoor Team USA op dat moment een voorsprong van 8-6 nam.

“Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat het WK is gewonnen”, tweette Brownlee na zijn kampioenschap, vergezeld van een clip van zijn laatste doelpunt.

Gedurende het toernooi blonk Team USA uit in de verdediging. In geen enkele wedstrijd kregen ze meer dan 10 doelpunten tegen. Uiteindelijk wonnen ze goud in de Open Division, Women’s Division en de Guts Open Division.