Jamie Carragher spreekt een vernietigend ‘te gemakkelijk’ oordeel uit over de verdediging van Liverpool tegen Man City

Jamie Carragher heeft volgehouden dat het “te gemakkelijk” was voor John Stones om te scoren tegen Liverpool tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Man City.

Stones opende de score voor de ploeg van Pep Guardiola in de 23e minuut, voordat een penalty van Alexis Mac Allister in de tweede helft Liverpool op gelijke hoogte bracht.

Ondanks een ademloos einde van de wedstrijd, inclusief een penaltycontrole in de 99e minuut door de VAR voor Liverpool, namen de twee teams genoegen met een gelijkspel.

De 2-1 overwinning van Arsenal op Brentford op zaterdag 9 maart zorgde ervoor dat de Gunners op doelsaldo bovenaan bleven staan.

Jamie Carragher stelt de verdediging van Liverpool tegen Man City in vraag

Bij de openingstreffer van City vroegen sommige fans zich af of de VAR had moeten ingrijpen vanwege een vermeende overtreding van Nathan Aké in de aanloop.

Ake verdrong zich met Mac Allister om de Argentijn weg te krijgen van het gebied bij de eerste paal, waar Stones uiteindelijk de bal voorbij Caoimhin Kelleher draaide.

Maar tijdens zijn rustanalyse vroeg Carragher zich af of Mac Allister meer had moeten doen om het doelpunt te voorkomen.

“Mac Allister moet agressiever zijn aan de voorste paal”, zei hij tegen Sky Sports . “Het is duidelijk dat Ake hem om een ​​reden probeert te verplaatsen en het is gewoon te gemakkelijk.”

“Met dank aan Man City”, voegde Carragher eraan toe. “Het gaat meer om de kwaliteit van Manchester City dan om het verdedigen van Liverpool, maar je kunt altijd naar iets kijken in een doelpunt.”

Man City keert na de aanstaande internationale pauze terug naar de Premier League- actie als het op 31 maart de strijd aangaat met Premier League-leider Arsenal.

Liverpool ontvangt Brighton eerder die dag op Anfield. Bij een overwinning op de Seagulls kan Liverpool weer opschuiven naar de top, zij het slechts voor een paar uur.