Jurgen Klopp vol ongeloof nadat Liverpool een “100%” penalty tegen Man City ontkende

Liverpool-manager Jurgen Klopp heeft erop aangedrongen dat zijn ploeg een strafschop in de 99e minuut had moeten krijgen tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Man City in de Premier League.

De strafschop van Alexis Mac Allister in de tweede helft leverde Liverpool een punt op in een ademloos duel tegen de ploeg van Pep Guardiola.

De strafschop van de Argentijn kwam nadat John Stones de bal in de 23e minuut bij de eerste paal naar binnen draaide uit een hoekschop van Kevin De Bruyne.

Een penaltycontrole door de VAR in de 99e minuut leek Liverpool een reddingslijn te bezorgen nadat Jeremy Doku Mac Allister met zijn schoen op de borst leek te vangen, maar na een korte pauze bleef de beslissing op het veld bestaan.

Klopp ontevreden nadat Liverpool een strafschop tegen Man City weigerde

In een gesprek met Sky Sports na de wedstrijd was Klopp onvermurwbaar dat zijn ploeg een stonewall-penalty was ontzegd.

“Zou u in die situatie de straf hebben gegeven?” zei de Liverpool-baas. “Is [VAR] er niet om gewoon de juiste beslissing te nemen en niet na te denken over hoe hoog de lat ligt om de juiste beslissing omver te werpen en te vinden?

“Deze situatie op alle posities op het veld is 100% een overtreding. Het is 100% een overtreding en het is een gele kaart. Hij sloeg de bal, ja, maar hij kan de bal alleen raken als zijn voet daar [te hoog] staat. Als de bal er niet is, doodt hij hem, de voet heeft er niets mee te maken. Zo eenvoudig is het.

“Voor alle voetbalmensen op deze planeet is het een straf, en als je denkt dat dit niet zo is, ben je misschien geen voetbalpersoon.”

Liverpool staat nu tweede in de Premier League , achter Arsenal alleen al op basis van doelsaldo.

Man City staat ondertussen één punt achter met nog maar tien wedstrijden te spelen dit seizoen.