Pep Guardiola opent op verhitte discussie met Kevin De Bruyne tijdens de loting van Liverpool

Pep Guardiola heeft benadrukt dat er geen probleem is tussen hemzelf en Kevin De Bruyne nadat de ster van Man City boos reageerde op zijn wissel tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Liverpool op Anfield.

De aanval van John Stones in de eerste helft werd na rust tenietgedaan door een penalty van Alexis Mac Allister, omdat beide teams de punten deelden.

Het betekent dat Arsenal op doelsaldo bovenaan de Premier League blijft na hun 2-1 overwinning op Brentford.

Geen van beide partijen kon een manier vinden om de overwinning te claimen in een ademloos einde van de wedstrijd, maar toch ontstond er een vlampunt verwijderd van de actie toen De Bruyne zichtbaar gefrustreerd was omdat hij van het veld werd gehaald.

Pep Guardiola: Man City ‘blij’ met Kevin De Bruyne

De City- manager bracht in de 69e minuut Mateo Kovacic in voor De Bruyne, waarbij de stand op 1-1 stond.

De Bruyne deed geen moeite om zijn frustratie te verbergen terwijl hij boos naar de bank gebaarde, terwijl er woorden werden uitgewisseld op de zijlijn tijdens een verhit gesprek.

Toch maakte Guardiola na de wedstrijd de zaken snel glad en benadrukte dat er geen problemen waren tussen hemzelf en De Bruyne.

“Dat is goed”, zei de City-baas tegen Sky Sports toen hem werd gevraagd naar de frustratie van De Bruyne. “Hij heeft de volgende wedstrijd de kans om te bewijzen dat ik ongelijk heb!

“We hebben een speler nodig die de bal houdt. Het gaat niet om het drukken. Kovacic is daar echt goed in.”

“Wij waren blij met Kevin. Het is geen probleem. Het gaat goed met ons.”

Premier League-tabel na Liverpool vs Man City

Positie Team Kamerlid IN D L GD Ptn
1 Arsenaal 28 20 4 4 +46 64
2 Liverpool 28 19 7 2 +39 64
3 Mannen stad 28 19 6 3 +35 63

Alleen al op basis van doelsaldo staat de ploeg van Mikel Arteta bovenaan de competitie, met nog maar tien wedstrijden te spelen dit seizoen.

Man City verwelkomt Arsenal in het Etihad na de internationale pauze op 31 maart, terwijl Liverpool Brighton de volgende keer op Anfield ontvangt.