Pro CS2-wedstrijd duurt zo lang dat spelers halverwege de kaart naar het toilet moeten

Een professionele Counter-Strike 2-wedstrijd duurde maar liefst 2 uur en 50 minuten, waardoor de spelers tijdens de map een toiletbezoek nodig hadden. Daarmee werd het record voor de langste professionele wedstrijd in de game verbroken.

Iedereen die bekend is met intensieve CS2-wedstrijden weet dat deze doorgaans zo’n 30 minuten duren, terwijl verlengingen wel 40 of 50 minuten kunnen duren, vooral bij spannende gevechten.

Deze wedstrijd tussen M80 en Fnatic tijdens ESL Pro League Seizoen 20 zette echter een nieuwe standaard voor duur.

De wedstrijd begon op Anubis, waar beide teams evenveel talent toonden en de eerste helft eindigden met een score van 6-6. Aan het einde van de reguliere speeltijd was de score gelijk op 12-12.

Dit leidde tot een marathon van verlengingen, waarbij geen van beide teams de overwinning veilig kon stellen naarmate de rondes vorderden.

Tijdens ronde 64, in de zevende verlenging en na twee uur en 25 minuten werd de wedstrijd stilgelegd om te vragen of iemand naar het toilet moest.

De speler van Fnatic, bodyy, vroeg of er iemand wanhopig naar het toilet moest, wat leidde tot unanieme instemming van de lobby. Een van de spelers van M80 gaf aan dat hij de laatste 20 rondes de behoefte voelde om te gaan.

Terwijl de scheidsrechters de spelers een pauze gaven, klonk er gejuich toen ze opstonden om zich uit te rekken. Ook het uitzendteam nam een ​​pauze van vijf minuten.

Na de rust ging de wedstrijd over naar verlenging acht, waarin M80 uiteindelijk met 37-34 won.

M80 zette hun succesverhaal voort en won de wedstrijd met 2-0. Ook voor de tweede map, Inferno, was verlenging nodig, maar de score was 16-13.