Recordbrekende BO3-nederlaag: FlyQuest versus T1 op MSI 2024

Trouw aan de iconische NA (Near Airport)-meme, was de nederlaag van FlyQuest tegen regerend wereldkampioen T1 op MSI 2024 zo’n dominante prestatie dat ze een nieuw record vestigden voor de snelste BO3 op een internationaal toernooi.

Gezien het feit dat T1 als overwinnaar uit de bus kwam op het WK in 2023, is het geen verrassing dat FlyQuest door hen werd verslagen. LCS-teams hebben historisch gezien moeite gehad met LCK-teams, en deze trend zette zich voort op MSI 2024.

Ondanks de opvallende ontmanteling van FlyQuest gebeurde dit om de verkeerde redenen. Hun snelle nederlaag resulteerde in het behalen van de snelste internationale BO3-set ooit.

Met een totale speeltijd van iets meer dan 45 minuten overtroffen ze het vorige record van Golden Guardians vorig jaar aanzienlijk met een wedstrijd van 48 minuten.

De eerste wedstrijd was het keerpunt, wat duidelijk bleek uit de uitdrukking van Bwipo toen hij worstelde met de topspelers van de T1. De wedstrijd eindigde in een opmerkelijk snelle 17:31, slechts een minuut voor de beruchte MAD Lions-wedstrijd, eveneens gewonnen door T1.

Ondanks dat het slechts anderhalve minuut langer was, overtrof deze wedstrijd het record voor de snelste BO3-game in de internationale LoL-geschiedenis, dat eerder werd behaald door de nederlaag van T1 tegen Invictus op MSI 2019 met een tijd van 16:01. Helaas is T1 er niet in geslaagd om snel genoeg een overwinning te behalen om hun record van aan de verliezende kant van de geschiedenis te wissen.

Ondanks hun inspanningen kon FlyQuest niet voorkomen dat ze een nieuw record vestigden in de tweede wedstrijd, die net als de eerste op 27:52 eindigde. Hoewel ze niet de snelste nederlaag in één wedstrijd in de internationale geschiedenis kenden, slaagden ze er wel in om het record voor de hele set te verbreken.

Ondanks dat deze serie eindigde met een uiteindelijke totaaltijd van 45:23, versterkte deze serie de reputatie van NA voor het vestigen van Near Airport-records. FlyQuest heeft echter nog steeds een kans om door te gaan in het evenement. Als ze het team uit de lagere categorie kunnen verslaan, zullen ze een plek in de Bracket Stage veiligstellen.

Ondanks dat FlyQuest dit jaar een van de meest veelbelovende teams van Noord-Amerika is, heeft FlyQuest nog veel werk voor de boeg als ze hopen impact te kunnen maken in de internationale competitie tegen de beste teams ter wereld.