Rio Ferdinand hekelt Manchester United vanwege gebrek aan professionaliteit in de nederlaag van Chelsea

Rio Ferdinand heeft beweerd dat als Manchester United in de laatste momenten meer gefocust en gedisciplineerd was geweest, ze hadden kunnen voorkomen dat Cole Palmer het winnende doelpunt scoorde in hun 4-3 nederlaag tegen Chelsea.

Ondanks een 3-2 voorsprong in de 99e minuut kon Manchester United het niet volhouden, want Chelsea scoorde twee doelpunten in de 100e en 101e minuut, wat resulteerde in een dramatische overwinning voor de ploeg van Erik ten Hag.

Palmer stelde het winnende doelpunt veilig met een snelle hoekschop, omdat de spelers van Man United niet konden reageren op de dreiging en konden voorkomen dat de Chelsea-speler scoorde. Dit was een teleurstelling voor Ferdinand, die niet kon geloven dat zijn voormalige team er niet in was geslaagd zich goed te verdedigen tegen hun tegenstander.

Ferdinand wees er in gesprek met TNT Sports op dat Man United de focus kwijt was. Hij benadrukte het belang van concentratie in deze wedstrijden onder hoge druk en stelde dat het te midden van alle chaos van cruciaal belang is om spelers te hebben die volledig betrokken en gefocust zijn.

Als de hoekschop wordt genomen, zijn alle ogen op de zestien gericht, maar Cole Palmer sluipt ongemerkt naar de hoek. Hij is de echte dreiging, gevaarlijker dan welke andere speler op het veld dan ook. Zonder enige tegenstand kan hij vrijelijk wijd rondlopen.

“Hoewel het afbuigde, hadden ze, als iemand gefocust, professioneel en zich bewust was van de ernst van de situatie, de tegenstander niet de controle moeten geven en zich omdraaien. Dergelijke fouten kunnen op dit concurrentieniveau niet worden getolereerd.”

In de 19e minuut had Chelsea al een voorsprong van twee doelpunten veiliggesteld, waarbij Conor Gallagher en Palmer de doelpunten scoorden.

Ondanks de achterstand nam Man United snel wraak en wist voor rust de stand gelijk te maken op 2-2. Doelpunten van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes vielen binnen een tijdsbestek van vijf minuten en brachten de Rode Duivels weer in de wedstrijd.

In de 67e minuut scoorde Garnacho zijn tweede doelpunt van de avond, waardoor de ploeg van Ten Hag een grote kans kreeg om alle drie de punten veilig te stellen. In de 100e minuut werd Palmer echter een penalty toegekend nadat Diogo Dalot geacht werd een fout te hebben gemaakt op Noni Madueke in het strafschopgebied. Palmer zette de penalty met succes om en bracht de stand gelijk op 3-3.

In slechts 82 seconden behaalde Palmer zijn eerste senior hattrick toen hij aan de rand van het strafschopgebied werd gevonden door een slimme Chelsea-corner. Ondanks de inspanningen van de bezoekers konden ze niet op tijd reageren en het schot van de 21-jarige, dat werd afgeweerd, zeilde langs Andre Onana en veroorzaakte een jubelend feest op Stamford Bridge.